Svenska Spel

Senast ändrad tor 21:04

Stryktipset 6/8


Premiärhelgen är kommen! Premier League är tillbaka och fem fajter från den engelska topp-flighten öppnar Stryket. Därefter tar The Championship över med åtta spännande matcher. Som krydda på det brittiska moset hittas 13 miljoner i jackpot. Analysen står redo - varsågoda! 


Spelstopp: 15:59


1. Everton - Chelsea 2

Två klubbar som hade en hel del turbulens både på och utanför planen i fjol stöter samman på klassisk Liverpool-mark. Everton kunde mycket väl trillat av PL-pinnen men The Toffees löste, efter mycket möda och stort besvär, till slut biffen och blev kvar. Truppen i år är möjligen ännu sämre än föregående säsong och utan bland annat Richarlison, som lämnat för nya äventyr, och med en skadad Calvert-Lewin blir Chelsea i premiären ett alldeles för svårt berg att försöka bestiga. Chelsea har bland annat tappat Lukaku och på in-kontot finns gubbar som Sterling och Koulibaly. Noterbart är The Blues fortsatta jakt på nytillskott så än är inte gästerna klara med sin trupp. De elva herrar som får förtroendet här räcker hursomhelst till för att jobba ner ett tveksamt hemmalag. Bra tvåa.     


2. Tottenham - Southampton 1X

Det är ingen överdrift att nämna Spurs offensiv under våren som Premier Leagues kanske allra bästa. Londons liljevita herrar ser fortsatt bra ut och har värvat väldigt klokt. Southampton är dock en lurig motståndare i premiären. Mittfältet ser bra ut med bland annat Ward-Prowse och även om sydkustklubben under våren hade svårt att vinna matcher så fanns ljusglimtar i prestationerna mot bland annat Liverpool, Brighton och Arsenal. En etta som drar iväg en bit över 70 procent behöver stöd av åtminstone ett inte helt omöjligt kryss.   


3. Newcastle - Nottingham 1X2

En 23-årig väntan är över! Nottingham är åter i Premier League och grabbarna från Sherwoodskogen ser riktigt spännande ut. Ledningen har haft spenderarbrallorna på sig och handlat gubbar som Awoniyi, Neco Williams och Niakhaté. Newcastle står för motståndet i premiären och de nyrika skatorna gjorde en jättefin vår och gick från botten till mitten under Eddie Howes ledning. I denna premiär får dock det vitsvarta hemmalaget ett något stort förtroende och besökarna kan mycket väl rida på vågen av den framgång som 2021/22 bringade. Salta på med 1X2 från start och jobba rödvit knall. 


4. Leeds - Wolverhampton 1X

Två klubbar med väldigt oklar status drabbas samman på Elland Road. Leeds gjorde en mellanmjölkssäsong i fjol och kunde inte alls leva upp till förväntningarna som fanns efter den magiska comebacken i finrummet året innan. Skador och sjukdomar slet sönder truppen och är delvis en förklaring. Till lördagens premiär ska värdarna sparka boll utan Kalvin Phillips och Raphina som har dragit från klubben. Wolves har haft en tämligen lugn silly-sommar även om Saiss lämnat för nya äventyr. Gästerna agerade tveksamt under våren och även sommarens träningsmatcher har hissat en del frågetecken. 1X känns tillräckligt. 


5. Bournemouth - Aston Villa 2

Innan vi hoppar ner till The Championship så ska Premier Leagues minsta arena besökas. Vitality Stadium kommer vara fullknökad med förväntansfulla fans då The Cherries åter är tillbaka i PL. Värdarna har suttit oväntat lugna i båten under sommaren och plånboken har inte plockats fram. Med en trupp som därmed inte är lämpad för spel på denna nivå kommer de rödsvarta få trubbel och redan i första matchen slår arrangörerna klart ur underläge. Aston Villa ser väl rustade ut och Lejonen har bland annat hämtat dubbla herrar från Sevilla i form av Carlos och Augustinsson inför höststarten. Det luktar bortaseger lång väg på den engelska sydkusten. 


6. Bristol City - Sunderland X2

Sunderland är åter i The Championship efter en tids kräftgång i League One. Den klassiska klubben från varvsstaden från norra delarna av England öppnade också sin nya tid i andradivisionen med att lösa 1-1 mot Coventry inför 40 000 åskådare på Stadium of Light. En bra och stabil premiär från gästernas sida som också ska ha väldigt goda chanser att lösa poäng i Bristol. City tappade 1-0 till 1-2 i sin premiär mot Hull och värdklubben känns, precis som i fjol, väldigt ojämna. Högersidan ser på det hela taget mysig ut och X2 blir ett tidigt val.  

 

7. Burnley - Luton 1X2

Burnley ramlade ur Premier League och klubben behöver därmed hitta en ny, något nedbantad, kostym att växa in i då spel i The Championship är den nya verkligheten. Vincent Kompany leder sedan en tid tillbaka laget och med en tämligen kraftig rotation av spelare så får ändå 1-0-viktorian mot Huddersfield häromsistens anses som en riktigt fin start. Luton playoff-spelade i fjol och The Hatters har gjort det väldigt bra med tämligen små medel de senaste säsongerna. Att räkna bort gästerna, som prismässigt ligger fint, är bara dumt. Helgardera! 


8. Preston - Hull 1X2

Hull vände starkt hemma mot Bristol City i öppningsmatchen. 0-1 blev på stopptid 2-1 och Tigrarna kunde därmed fira en seger. Starkt av besökarna som också känns aningen bättre i år kontra i fjol. Preston på Deepdale blir en väldigt svår uppgift även om värdarna inte alls kom upp i någon nivå att tala om i sin premiär borta mot Wigan. 0-0-mötet kryddades också med ett rött kort på Ched Evans som därmed inte finns spelbar här. Med streck som troligen hamnar korrekt tar vi inga risker. 1X2 spelas.


9. QPR - Middlesbrough 2

Queens Park Rangers levde glada dagar under Warburtons styre hösten 2021. Londonlaget tappade dock fart framåt jul och efter nyår i och med skador och sjukdomar. Med en på tok för smal trupp ramlade QPR handlöst nedåt i serien och missade playoff med god marginal. Med coach Michael Beale vid rodret styrde den blåvita båten på grund återigen då Blackburn var för tuffa i öppningsduellen. 0-1-förlusten får faktiskt anses något smickrande och när Middlesbrough gästar Loftus Road är det åter ett motstånd som på förhand ser väldigt mycket bättre ut än QPR för dagen. Gästerna löste 1-1 med mersmak i “toppmötet” mot WBA nyligen och Chris Wilders mannar behöver inte vänta längre än till lördag på första segern. Tvåan är spikad och klar.    


10. Reading - Cardiff 1X

Readings fjolår var en mindre skräckfilm för klubben och fansen. Skador, sjukdomar, tunn trupp och federala poängavdrag gjorde att The Royals fick slåss för livet i botten mer eller mindre hela säsongen. Med liten marginal lyckades till slut laget reda ut stormen och även om det blev torsk med 0-1 i premiären fanns mycket gott att plocka med sig från matchen mot Blackpool. Cardiff skrällde i sin inledande tillställning då Norwich kunde läggas på rygg. Starkt av walesarna som, förutom målet, knappt skapade någonting farligt framåt. Inför sina egna supportrar löser Reading minst en pinne. 1X låser in matchen.  


11. Swansea - Blackburn X2

Blackburn sjabblade bort en topp 6-placering under våren och missade playoff-spel med tämligen god marginal. Chilenaren Brereton hade svårt att finna nätet i Rovers-dressen under fjolårets andra halva då både skador och spel med landslaget ryckte sönder våren. Gästerna var dock stabila till tusen mot QPR i premiären under Thomassons ledning och truppen ser helt okej ut. Swansea borta är alltid ett tufft motstånd men i jämförelse känns ändå besökarna strået vassare. X2 lockar allra mest. 


12. Sheffield United - Millwall 2

Sheffield United fick se sig besegrade borta mot Watford i premiären. The Blades hade väldigt svårt att ta sig igenom ett starkt gulsvart försvar och nu är det ytterligare ett disciplinerat sällskap med välsmord defensiv som står på andra sidan mittlinjen. Millwall vann med 2-0 mot Stoke efter dubbla strutar av ynglingen Charlie Cresswell och Lejonen såg stabila ut. Gästerna vann dessutom båda matcherna inbördes i fjol och kommer precis som då vara ett lag fajtandes om topp 6-platser. Tvåan är kupongens tveklöst roligaste chansspik.   


13. Stoke - Blackpool 1

Matchen i London är glömd. Stoke har slickat såren efter nederlaget på The Den och kommer traska ut som ett helt nytt lag på bet365 Stadium. Värdarna är generellt svårslagna på egen gräsmatta och mot ett Blackpool, som något turligt löste en 1-0:a hemma mot Reading i öppningsfajten, ska Stoke ha goda chanser att segra. Truppen är en aning förändrad från i fjol men stora delar av stommen finns kvar. The Seasiders får finna sig i att lira andrafiolen här. Ettan är spikad och klar upp till åtminstone 55 procent.  


Tipsets bankränta!


Chelsea

Everton kommer även i år få slåss på nedre halvan och mot ett bättre Chelsea orkar inte Liverpool-laget. Tvåan på Goodison Park är spikad och klar.  


Favoriten i fara!


Newcastle

Newcastle lirar för första gången på många år med press på sig att finnas med på övre halvan och till och med vara en utmanare om Europaplatser. Nottingham kan slå ur underläge och har ett kul lag som mycket väl kan störa. X2 är givna tecken. 


864 rader

1. Everton - Chelsea 2

2. Tottenham - Southamp. 1x

3. Newcastle - Nottingham 1x2

4. Leeds - Wolverhampton 1x

5. Bournemouth - Aston V 2

6. Bristol C - Sunderland x2

7. Burnley - Luton 1x2

8. Preston - Hull 1x2

9. QPR - Middlesbrough 2

10. Reading - Cardiff 1x

11. Swansea - Blackburn x2

12. Sheffield U - Millwall 2

13. Stoke - Blackpool 1


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Stryktipset

Omsättning: 28 283 403 kr.

1 Everton - Chelsea lör 18:30
2 Tottenham - Southampton lör 16:00
3 Newcastle - Nottingham Forest lör 16:00
4 Leeds - Wolverhampton lör 16:00
5 Bournemouth - Aston Villa lör 16:00
6 Bristol City - Sunderland lör 16:00
7 Burnley - Luton lör 16:00
8 Preston - Hull lör 16:00
9 Queens Park Rangers - Middlesbrough lör 16:00
10 Reading - Cardiff lör 16:00
11 Swansea - Blackburn Rovers lör 16:00
12 Sheffield U - Millwall lör 16:00
13 Stoke - Blackpool lör 16:00

Spela på Stryktipset