Svenska Spel

Senast ändrad mån 22:06

Topptipset 4/5


Från fotbollens allra finaste salonger i Manchester till kamper längre ner i de svenska, engelska, tyska och franska seriesystemen där hjärta absolut inte är en bristvara. Kenilworth Road och Stade Océane lyser av värde och får icke missas!


Spelstopp: 18:29


1. Manchester City - PSG 1

Med dunder och brak inleds kupongen där förutsättningarna efter förra veckans högkvalitativa tillställning är glasklara. Fördelen är givetvis ljusblå, och ännu mer då hela truppen är tillgänglig och i form efter fyra raka segrar. Keylor Navas kan ha kostat PSG CL-finalen efter sin minst sagt svaga insats i Paris, och costaricanen släppte ånyo in en boll i helgen. För att hitta 34-åringens senaste nolla som inte är i Coupe de France får Les Parisiens backa bandet två (!) månader. Gästerna måste blotta sig och kontras obarmhärtigt bort - seger för The Citizens som når sin första mästarfinal någonsin. Lämna ettan, som svävar runt 50 procent, ensam.


2. GAIS - Öster 1X

Grönsvarts nionde raka år i Superettan har börjat bra. I synnerhet defensiven har glänst med unge Aiham Ousou som en positiv kraft i försvarslinjen som hjälpt keepern Mathias Karlsson att slippa kröka rygg en endaste gång. Inte riktigt samma flyt har ÖIF haft med två insläppta. Förvisso har dansken Marc Rochester Sørensen hittat rätt i vår andraliga, men Makrillarnas betongsförsvar kommer strikern inte igenom. 1X på Ullevi är ett bra val i den sannolikt målfattiga kampen.


3. Luton - Rotherham X2

Lewis Wing är en fullfjädrad mittfältare som med sitt första mål för Rotherham kan ha räddat kvar The Millers i The Championship. Kvitteringen mot Blackburn kom sent, och med en seger på Kenilworth Road går gästerna förbi Derby på målskillnad. Luton var förvisso ofina nog att plocka alla poängen i Rotherham efter James Collins ensamma balja, men nu ligger The Hatters i mitten, är sömniga och längtar efter en sommar utan lockdown. X2 blir valet när värdarna överstreckas.


4. Charlton - Lincoln 1

Fokus skiftar till League One och en kamp som beror toppen. Charlton har fortfarande chansen att ta en playoff-plats och i mångt och mycket kan The Addicks tacka 191 cm målspottare. Chuks Aneke gör sin målmässigt bästa säsong så här högt upp seriesystemet och kommer att störa Lincolns i sammanhanget kortvuxne Spurs-lån Timothy Eyoma i mittförsvaret. Sexpoängsmatchen gästerna utkämpade mot Peterborough slutade med delad poäng, men sättet krysset tillkom på är det värsta. 3-0 tidigt i andra blev 3-3, och kanske har The Imps lite frossa ändå. Runt 40 procents streckning på ettan betyder att den kan singlas utan större huvudvärk.


5. Shrewsbury - Ipswich 1X2

Kamper där inget av lagen har något att strida för kan sluta lite hur som helst och så är fallet på The New Meadow. Ipswich bröt en trist segerlös trend på första maj via James Norwoods dubbelbalja, och fler lär det bli mot Shrewsbury som The Tractor Boys inte tappat poäng mot sedan 2009. The Shrews har bara fyra trepoängare under vårmånaderna och tillhör seriens absoluta bottengäng i hemmatabellen. Dock har värdarna lite lättare att komma till avslut och mål, och bör därför inte räknas bort. Oavgjort luktar det, men strössla med garderingarna.


6. Blackpool - Doncaster 1X2

Kampen om de fyra playoff-platserna i League One är i högsta grad öppen, men även om Blackpool ligger bra till är målskörden något som torde oroa The Seasiders. Bakom Jerry Yates och hans 20 ligabaljor plus fem assist är det tunt med målmakare som kan rädda värdarna. Så skedde när det låste sig framåt som i den senaste hemmatillställningen mot anonyma Shrewsbury exempelvis. Det verkar inte spela någon roll att Doncaster inte har något att spela för då en formstark Taylor Richards varit nyckeln bakom fyra av sex poäng på två omgångar. Dessutom minns Donny gärna novembermötet då 0-2 i paus förbyttes till seger i andra. Helgardera och jobba in gästerna.


7. Holstein Kiel - Sandhausen 1

Redan efter drygt 20 minuter stod det klart att Kiel inte hade mycket att hämta i DFB-Pokals semifinal. Omladdning sker därmed inför slutspurten där Storkarna i den haltande tabelltoppen har fördel. Kantspelet med Finn Bartels och Joshua Mees tillhör 2. Bundesligas bästa och kommer skapa oreda på tisdagskvällen. Sandhausens bästa målskytt Daniel Keita-Ruel kunde fått sin karriär förstörd efter knappt fyra år på kåken, men idag är Gladbachprodukten en fängslade striker med näsa för mål. Dock räcker inte den formstarke anfallaren när de vitklädda är bortom katastrofala som gästande lag; en knapp 3-2-triumf mot Kickers är de enda (!) poäng besökarna tagit på hela säsongen utanför hemstaden. Ettan går alltså in och spikas oavsett streckning.


8. Le Havre - Toulouse 1X2

Fransk ligarepresentation denna tisdag sker på Stade Océane där målsnåla Le Havre måste reagera. Mot Chambly var det bitvis slarvigt bakåt, men det finns saker att ta med sig. Quentin Cornettes läckra frispark i andra gör att Montpellier-produkten nu säkerligen kan leverera ännu mer när det behövs som mest. Toulouse har fått soppatorsk efter enbart en seger på fyra kamper där cupdebaclet mot Rumilly-Vallières från två divisioner ner är extra genant. Inga bortatreor sedan februari för de lilaklädda gör att besökarna kan få problem. Alla tecken behövs.


Tipsets bankränta!


Holstein Kiel

Att vara framme i semifinal i cupen är inte dåligt, och att via segrar i hängmatcherna ta en uppflyttningsplats är ännu bättre. Sandhausen håller FCZ-klass i bortamatcherna och torskar så det skriker om det. Flyg högt, Storkar!


Favoriten i fara!

Blackpool

Mycket av Blackpools framgångar hänger på unge Yates, och ibland räcker inte ens det. Fråga bara Doncaster som i höstas läxade upp något för arroganta Seasiders. Pressa fram en rödvit bortaseger nu!108 rader

1. Man City - PSG 1

2. GAIS - Öster 1x

3. Luton - Rotherham x2

4. Charlton - Lincoln 1

5. Shrewsbury - Ipswich 1x2

6. Blackpool - Doncaster 1x2

7. H.Kiel - Sandhausen 1

8. Le Havre - Toulouse 1x2


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Topptipset

Omsättning: 2 490 238 kr.

1 Manchester C - Paris SG Viaplay.se V Sport Premium V Sport Ultra HD tis 21:00
2 GAIS - Östers IF Discovery+ tis 18:30
3 Luton - Rotherham Viaplay.se tis 20:15
4 Charlton - Lincoln tis 20:00
5 Shrewsbury - Ipswich tis 20:00
6 Blackpool - Doncaster tis 20:00
7 Holstein Kiel - SV Sandhausen tis 18:30
8 Le Havre - Toulouse tis 19:00

Spela på Topptipset