Svenska Spel

Senast ändrad fre 15:48

Europatipset 2/8


Sverige och Norge delar på bidragen på söndagens Europatips. Bland de blågula bataljerna ska bland annat en repris av cupfinalen synas på Gamla Ullevi, och i Norge ska Bodö/Glimt ta revansch efter poängtappet senast. Häng med på vägen mot fullträffen!


Spelstopp: 14:29


1. IFK Göteborg - Malmö FF X2

Det blev ett lyckligt slut för Göteborg på äventyret i Svenska Cupen. Änglarna vann torsdagens finalmöte med MFF efter förlängning sedan Behrang Safari minst sagt bjudit de blåvita på kvitteringen under ordinarie tid. Chans till revansch erbjuds skåningarna nästan omedelbart då de båda kombattanterna drabbar samman igen under söndagen. Malmö har visat fin form i ligaspelet, det lär vara en del trötta ben på Gamla Ullevi och det gynnar gästerna som har bredare trupp. Låset till höger känns därmed som en trygg lösning.


2. Helsingborg - Hammarby 2

Helsingborg fortsätter att kämpa med offensiven. Som det är nu tvingas Mellberg att välja riskminimering och en poäng, eller att flytta upp Mix Diskerud från sin tillfälliga mittbacksplats och istället gå för en trea. Hittills har det funkat okej, men till slut kommer den gode Mellberg att behöva gå för en trea. Tuff fajt på Olympia väntar när Hammarby kommer på besök. Billborn valde att rotera en del annars givna startspelare mot Örebro, och kanske var det just vad som behövdes? Bajen vann med 3-0 vilket bör medföra ökad motivation hos de då bänkade Bojanic och Kacaniklic med flera. Gästerna är det klart bättre laget och tvåan är en spik trots viss överstreckning. 


3. Kalmar FF - AIK X2

Sena kvitteringsmål har nästan blivit rena vardagsmaten i Allsvenskan den här säsongen. Kalmar fick ett sådant med sig senast mot Mjällby när Fidan Aliti var framme i grevens tid och ordnade en poäng åt smålänningarna. Albanen är dock avstängd mot AIK och det är ett tungt tapp för Nannes mannar. Gästerna har som bekant gjort sig av med Rikard Norling och det återstår att se om den aktionen får effekt redan på Guldfågeln, men klart är i alla fall att solnaiterna har kvalitet nog i truppen för att kunna klättra i tabellen. X2 ska räcka i Småland.


4. Varberg - Östersund 1X

Påskbergsvallen är sista herrallsvenska arena till rakning. Jocke Perssons manskap löste en sen kvittering mot Elfsborg senast via målvakten Strömbergs panna, och med tanke på hur matchbilden såg ut var det en välförtjänt pinne för de grönsvarta. Nu får nykomlingarna bära favoritskapet när Östersund kommer på besök. Gästerna har tre raka kryss i ryggen och har således fått stopp på den värsta blödningen. Det ser dock tunnsått ut framåt och dessutom ryktas det främsta hotet i anfallsväg, Kadiri, vara på väg bort från Jämtland. Det skulle innebära ett tungt tapp för ÖFK som lär få kämpa för poängen här också. 1X.


5. Norrby - Jönköpings Södra 2

Till Knalleland bär det när vi vänder blickarna mot Superettan. Norrby kommer från ett 0-0-resultat mot AFC Eskilstuna i veckan och den historien var ungefär lika sevärd som den låter. Värdarna har ändå stått för en positiv inledning trots allt då många på förhand såg boråsarna som ett lag för den nedre halvan. Ett av säsongens tuffaste test väntar nu när Jönköping kommer på besök. Södra löste en, hör och häpna, sen poäng mot Sundsvall häromsistens och det var en välförtjänt poäng för de gröna som i övrigt dominerade matchbilden. Formen är på uppåtgående hos gästerna och här ska chanserna till ny fullpoängare ses som god.


6. Akropolis - GAIS 1X2

Akropolis har inlett positivt och ser redan bekväma ut i Superettan-kostymen. Vinsterna mot Västerås och Halmstad är ett kvitto på att värdarna klarar av att kontra bort på pappret starkare lag. Frågetecknet? Stockholmarnas hantering av favoritskap. Både Dalkurd och Trelleborg har åkt till huvudstaden och plockat poäng och nu streckas ettan upp till skyarna. GAIS är inget ängagäng trots allt och med tanke på att Akropolis så här långt kryssar i över hälften av sina framträdanden är det läge att måla brett och jobba in högersidan som rensar magiskt!


7. Haugesund - Stabaek X2

Till slut blev det Stabaek som satte stopp för seriesuveränen Bodö/Glimts makalösa segersvit. Den moralhöjande poängen i 2-2-mötet var på intet sätt orättvis och är definitivt något för Romain Gall och hans lagkamrater att bygga vidare på. Nu gäller det för gästerna att samla kraft när Haugesund väntar under söndagen. Värdarna placerar sig på den undre halvan och det är också där de lär landa när serien summeras. Så här långt torskar Fiskmåsarna hälften av kamperna på den egna mattan och med tanke på Stabaeks senaste insats är ettan ett tecken att se förbi här.


8. Odds BK - Rosenborg 1

Ligatrean Odds trivs i den norska sommarvärmen. Sedan mitten på juli har Bollklubben vunnit fyra av fem fajter och det är en minst sagt imponerande rad. Viktigt också med gott om råg i ryggen när storklubben Rosenborg kommer på besök till Skagerak Arena. Trondheimgänget är inte lika starka som de en gång varit och här har faktiskt värdarna chansen att skapa ett glapp på fem poäng ner till RBK, förutsatt att de vinner under söndagen. Streckfördelningen lutar åt höger och det gör det än mer lockande att lämna ettan på egna ben.


9. Bodö/Glimt - Strömsgodset 1

Kupongens förmodligen klaraste singelstreck hittas i nästa fajt. Bodö/Glimts framfart i Eliteserien är snart känd världen över och frågan är vilken europeisk toppklubb som vågar satsa på tränare Kjetil Knutsen? 51-åringen bygger något väldigt spännande i Bodö och mot Strömsgodset ska värdarna ses med toppchans. Besökarna har haft problem med att hålla tätt den senaste tiden och de fyra nederlagen som så här långt har kommit lär adderas på Aspmyra Stadion under söndagen. Given etta. 


10. Sarpsborg - Aalesund 1X2

Hólmbert Fridjónsson, så hette matchhjälten för Aalesund i mötet med Start. Islänningen pangade in ett hattrick och seglade med det upp i den absoluta skytteligatoppen. Viktigt för gästerna att vända den mörka trenden inför resan till Sarpsborg. Micke Stahres gäng hackar betänkligt och har bara en poäng på saldot sett till de två senaste. Ändå streckas ettan upp i himlen här. Alla seriösa rader som är ute efter god utdelning ska ha med hela högersidan omgående!


11. Viking - Kristiansund X2

Viking blandar och ger så det står härliga till. Stavangergänget hade inför mötet med Rosenborg tvålat till både Haugesund och Sarpsborg med nollan intakt, men väl i Trondheim föll söndagens värdlag pladask med 0-3. Det innebar sommarens sjätte förlust och det medför såklart att VFK är helt opålitliga. Ett gäng som däremot går att lita på är Kristiansund. Besökarna har bara lagts på rygg två gånger sedan seriestart och har ett betydligt mer fungerande kollektiv än söndagens motståndare. När ettan ändå målas upp som klar favorit blir valet enkelt, vänd på klacken och gå för värdesidan till höger istället. 


12. Start - Mjöndalen 1X2

Norges sista fajt är en ångestladdad sådan. Mjöndalen inledde äventyret ganska fint, men med sex raka förluster är formen helt iskall inför drabbningen med Start. Värdarna är alltjämt det enda laget utan seger i Eliteserien och debaclet mot jumbon Aalesund senast visar ungefär hur nästjumbon från Kristiansand mår för tillfället. De blåvita får här ett favoritskap de inte förtjänar då ettan är uppe och sniffar på 50-strecket. Istället bör fullständigt säkerhetsbälte kopplas på.


13. Växjö - Djurgården 1

Kupongen avrundas i Damallsvenskan där ett intressant möte äger rum på Visma Arena. Växjö trivs utomordentligt bra på egen matta och hit har än så länge bara Rosengård kommit och lagt tassarna på samtliga poäng. Under fjolåret torskade värdinnorna bara en enda kamp, då mot Kopparbergs/Göteborg, i Småland vilket betyder att Djurgården lär få det hett om öronen under söndagen. Blåränderna har kammat noll i samtliga resor utanför huvudstaden under säsongen och när då tvåan streckas iväg finns det ingen anledning att gå efter den. Värde-ettan är oerhört lockande!


Tipsets bankränta!


Bodö/Glimt

Strömsgodset når inte ens upp i hälften av poängen som Bodö/Glimt plockat så här långt, och med tanke på hur det sett ut defensivt för gästerna vill de bara hoppa på bussen hem direkt. 


Favoriten i fara!


Djurgården

Djurgården är risiga på resande fot, men ändå målas huvudstadsdamerna upp som klara favoriter mot Växjö. Värdinnorna är ruskigt svårslagna på Visma Arena och är det något tecken som ska avfärdas i Småland är det tvåan!


864 rader

1. Göteborg - Malmö x2

2. Helsingb. - Hammarby 2

3. Kalmar FF - AIK x2

4. Varberg - Östersund 1x

5. Norrby - Jönköping 2

6. Akropolis - GAIS 1x2

7. Haugesund - Stabaek x2

8. Odds BK - Rosenborg 1

9. Bodö/Glimt - Strömsg. 1

10. Sarpsborg - Aalesund 1x2

11. Viking - Kristiansund x2

12. Start - Mjöndalen 1x2

13. Växjö - Djurgården 1


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100


Europatipset

Omsättning: 5 981 669 kr.

1 IFK Göteborg - Malmö FF Dplay sön 17:30
2 Helsingborgs IF - Hammarby Dplay sön 14:30
3 Kalmar FF - AIK Dplay sön 14:30
4 Varbergs BoIS - Östersunds FK Dplay sön 17:30
5 Norrby IF - Jönköpings Södra Dplay sön 14:30
6 Akropolis IF - GAIS Dplay sön 17:30
7 Haugesund - Stabaek sön 18:00
8 Odds BK - Rosenborg sön 20:30
9 Bodö/Glimt - Strömsgodset sön 18:00
10 Sarpsborg 08 - Aalesund sön 18:00
11 Viking - Kristiansund BK sön 18:00
12 Start - Mjöndalen IF SVT Play SVT 1 Sportbladet Play sön 18:00
13 Växjö DFF - Djurgårdens IF FF Sportbladet Play sön 15:00

Spela på Europatipset