Snäll

Mattias Ekblom

Snäll

Skriv ett svar
1234 läsningar

Visar 1 - 4 av 4

Mattias Ekblom för för 2 år sedan

För länge sedan här i forumet. Fanns de en bra text hur snäll,balanserad och sträng. Hade för fuktion. Eller hur man ska säga. Ja är lite intresserad hur snäll fungerar. Står ju jätte lite information där man väljer de.


Mattias för för 2 år sedan Moderator

I algoritmen finns det ett steg som tittar på fördelningen av populära tecken och i populära. Tanken är att undvika att alla favoriter ska hamna på några rader och alla skrällar på andra rader. Det där värdet styr hur sträng denna del av algoritmen ska vara.

En sträng algoritm ser till att sprida att favoriterna och skrällarna så att alla rader är något sånär lika sannolika. Den snälla gör i princip inte det alls. Så väljer du snäll algoritm kan du riskera att få någon rad med enbart osannolika tecken. En sannolikhet som motsvarar sannolikheten att det faktiskt blir så i verkligheten ;)


Peter karlsson för för 2 år sedan

Vet inte om jag fattat fel, men jag trodde snäll algoritm var typ favoritrader o sträng mera spritt. Som jag fattar nu så är det tvärtom! Varför inte ändra till favorit, balanserad, skräll?


Mattias för för 2 år sedan Moderator

Snäll algoritm kan innebära att fler favoriter hamnar på samma rad, men också att fler skrällar kan hamna på samma rad. Det finns helt enkelt ingen mekanism som balanserar radernas sannolikhet. Man kan alltså teoretiskt få en rad med enbart favoriter och enbart skrällar. Sträng har en ganska hård balanserande funktion som gör att dina rader blir ganska sannolika allihopa.


Visar 1 - 4 av 4

Du kan inte skriva i detta ämne: