Forumet

Europatipset 10/10

Skapad av Andreas Hamberg , tor 12 okt 19:45

VM-kvalet ska avslutas. Tisdagens Europatips bjuder på en fantastisk kupong med flera riktiga stormöten. Holland - Sverige är såklart intressant ur svensk synvinkel men resten av Europa fokuserar nog mer på gruppfinalen Portugal - Schweiz när det kommer till det europeiska kvalet. Fem matcher hämtas också från det getingbo som är det sydamerikanska VM-kvalet. Ska Argentina missa VM för första gången sedan 1970? 2,5 miljoner i jackpot finns det att kämpa om för den som navigerar rätt i VM-djungeln.

1. Holland - Sverige 2
Efter Sveriges totala kross av Luxemburg känns faktiskt den här matchen ganska avslagen. För att Sverige ska kunna vinna gruppen och gå direkt till VM måste Frankrike tappa poäng mot Vitryssland samtidigt som Sverige vinner i Amsterdam. För att Sverige ska tappa sin play-off plats krävs det att Holland vinner med minst 7-0. Det kommer givetvis inte att hända. Räkna med ganska uppgivna holländare ju längre matchen går utan att målen rullar in. Sverige har en liten, liten chans att bli en av de fyra bäst seedade tvåorna och därmed få lättare motstånd i play-off. För att det ska ske krävs det vinst här. Ett formstarkt Sverige kan mycket väl skrälla mot ett håglöst Holland. Tvåan är intressant, men gärna alla tecken.

2. Frankrike - Vitryssland 1
Frankrike hade problem borta mot Bulgarien men lyckades till sist vinna. Nu räcker det med seger i sista matchen hemma mot Vitryssland för att säkra gruppsegern och därmed platsen i Ryssland nästa sommar. Det fixar fransmännen lätt. Visserligen sades ungefär samma sak innan Frankrike gick ut och spelade 0-0 hemma mot Luxemburg för någon månad sen men blixten slår inte ner på samma ställe två gånger. Frankrike städar av ett omotiverat Vitryssland utan några större problem och vinner enkelt. Väldigt stark etta.

3. Luxemburg - Bulgarien X
Efter segern mot Sverige fanns det en viss chans för Bulgarien att blanda sig i kampen om VM-platsen. Två förluster mot Holland och Frankrike har dock förstört den möjligheten för bulgarerna. Nu väntar Luxemburg borta i en helt betydelselös match i VM-kvalets sista omgång. Luxemburg fick alltså stryk med hela 8-0 mot Sverige. Efteråt sa tränaren Luc Holtz att han skämdes för sitt lag. Kan det motivera lilleputtnationen här? Visst är Bulgarien ett bättre fotbollslag men så dåliga som Luxemburg var mot Sverige är de inte egentligen. Bulgarien har faktiskt förlorat samtliga sina fyra bortamatcher i kvalet. Här finns det viss skrällchans. Vi börjar med krysset som rensar bort en oerhört massa kuponger. Helst alla tecken.

4. Lettland - Andorra 1
Lettland mot Andorra är kanske inte den roligaste matchen på förhand. Lettland kommer från ett oavgjort resultat och Andorra kommer från en förlust, men ändå är Andorra de som kommer med bäst känsla. De förlorade nämligen bara med 2-0 mot Portugal. Lettland däremot fick 0-0 borta mot Färöarna efter att ha varit det klart sämre laget. Lettland har fyra hemmaförluster i kvalet med målskillnaden 0-10. Andorra har fyra bortaförluster med målskillnaden 0-14. Mycket talar för att båda lagens målnollor hålls intakta. 0-0 känns nämligen som ett givet resultat. Krysset spikas på mindre system. Hel på de största.

5. Portugal - Schweiz 1
Det är ganska orättvist att vara Schweiz i detta kval. Här har de stått för en av de absolut mest imponerande prestationer något land överhuvudtaget gjort i kvalsammanhang med sina nio raka segrar och ändå är de inte klara för VM! Skulle de vinna här skulle Schweiz gå till historien som det enda land tillsammans med Spanien och Tyskland som gått rent genom ett europeiskt VM-kval. Men det blir verkligen ingen lätt uppgift. Regerande EM-mästarna Portugal står på andra sidan. Portugal hade klara problem mot Andorra men givetvis låg precis allt fokus på den här matchen. En av de häftigare matcherna på länge väntar i Lissabon där Portugal med sitt fantastiska lag är rättmätiga favoriter. Men det ska garderas på alla system. Kryss räcker för Schweiz som inte behöver satsa framåt och det är ett riktigt fint lag schweizarna fått fram med Arsenal-Xhaka i spetsen. 1X således.

6. Ungern - Färöarna 1
Ungern ligger för tillfället trea i sin kvalgrupp men är trots det 14 poäng efter tvåan. Det måste vara något slags rekord. Vill de behålla tredjeplatsen krävs poäng hemma mot Färöarna. Det bör ungrarna klara av. Första mötet i kvalet slutade 0-0 i Torshavn i en helt jämn match. Färöarna gör ett riktigt bra kval och har visat att de är att räkna med inför framtiden. Ungern ska dock vara för starka hemma i Budapest. Ettan bör sitta men det är svårt att veta hur motiverade de ungerska spelarna är. 1X i de största systemen.

7. Belgien - Cypern 1
Belgien är klara för VM sedan länge. Trots det stod de för en fin insats i bortamötet mot ett desperat segerjagande Bosnien. 4-3 till Belgiens favör slutade till sist den svängiga matchen. Nu väntar Cypern hemma och här blir det kross. När lagen möttes i början av kvalet vann Belgien med klara 3-0 på bortaplan. Det kommer bli större siffror nu. Mertens, De Bruyne, Hazard och resten av det belgiska stjärngalleriet kör över Cypern enkelt. Klaraste ettan på kupongen.

8. Estland - Bosnien 2
Bosnien tappade sin chans att bli grupptvåa i och med förlusten hemma mot Belgien. Visserligen finns det en teoretisk chans att det ska gå men då måste Grekland tappa poäng hemma mot Gibraltar. Det kommer givetvis inte hända. Det kommer med andra ord vara ett mycket omotiverat Bosnien som reser till Tallinn för match mot Estland. Esterna har faktiskt tre raka matcher utan förlust där krysset borta mot Grekland imponerar mest. Bosnien körde över Estland hemma i början av kvalet med 5-0, men finns inte den riktiga 100-procentiga inställningen här så kan det mycket väl bli en estländsk skräll. X2 även på små system.

9. Brasilien - Chile 1
Det extremt spännande sydamerikanska kvalet ska avgöras. Chile tog en livsnödvändig seger senast mot Ecuador men spelet imponerade återigen inte. Det var mer tur än skicklighet att Sanchez kunde avgöra i slutminuterna av matchen. Chile vann det första mötet i kvalet mot Brasilien men det var deras första seger mot brassarna sedan år 2000. Nu krävs det seger för att de ska vara helt säkra på avancemang till VM. Där är redan Brasilien som vunnit gruppen i stor stil. Det är ett magiskt lag Brasilien har och om de kommer ut och spelar på topp kommer Chile få svårt att hänga med. Viktiga Vidal är dessutom avstängd här. Chile får hoppas på andra resultat för Brasilien vinner det här. Ettan kan spikas.

10. Ecuador - Argentina 2
Argentina löper stor risk att missa VM i Ryssland för första gången sedan 1970. För att det inte ska ske är det bara seger som räknas här. Då Peru och Colombia möts är Argentina sämst femma i tabellen vid vinst vilket ger en play-off plats. Klarar de av att ta den sista livlinan efter ett riktigt dåligt kval? Mycket beror på vad den oberäkneliga förbundskaptenen Jorge Sampaoli tänkt ställa upp med för lag. Senast, i en match mot Peru som behövde vinnas, lämnade han Icardi och Dybala på bänken medan Higuain inte ens var uttagen i truppen. Istället spelade Boca Juniors Dario Benedetto. Inget ont om honom men Dybala och Icardi är riktiga världsnamn. Ecuador stretade emot bra senast mot Chile men fick till sist inkassera femte raka förlusten. Nu kommer sjätte raka förlusten. Messi tänker inte missa några världsmästerskap. Han skjuter sitt Argentina till VM (eller åtminstone till play-off). Tvåan spikas.

11. Paraguay - Venezuela 1
Vilken vändning Paraguay gjorde senast borta mot Colombia! Två mål de sista minuterna gav tre poäng och fortsatt häng på VM-plats. Vid vinst i den avslutande omgången mot jumbon Venezuela finns det stora möjligheter för att ta en VM-plats. Chile gästar Brasilien och Peru och Colombia möter varandra. Vinst här ger faktiskt Paraguay en stor chans att få åka till Ryssland. Men det blir ingen promenadseger. Venezuela har spelat upp sig ordentligt mot slutet och har tre raka kryss fast de mött Colombia, Argentina och Uruguay. Jose Salomon Rondon bär fram detta i övrigt ganska unga lag. Ett Paraguay på jakt ska dock vara favoriter här. Ettan först men gardera med krysset i stora system.

12. Peru - Colombia X
Omgångens riktiga kanon. Peru mot Colombia. Vinnaren går till VM medan förloraren kanske missar. Oavgjort bör räcka för att Colombia ska ta minst en play-off plats men då försvinner med stor sannolikhet Peru. Det finns mängder av scenarion att spekulera kring inför det mest rafflande slutet i en kvalgrupp på många år. Sju raka matcher utan förlust har fört upp Peru till en position där de har allting i egna händer. Ska de få uppleva sitt första VM sedan 1982? Nja, vinst kan bli för tufft även för formlaget Peru. Colombia har ett riktigt starkt lag som hör hemma i VM. Mittbackarna Zapata (Milan) och Sanchez (Tottenham) håller oftast rent framför Ospina (Arsenal). Här är dock Zapata avstängd. 0-0 känns trots det väldigt troligt och krysset ska ner först. Men helst alla tecken.

13. Uruguay - Bolivia 1
Det räcker med en poäng för att Uruguay ska vara teoretiskt klara för VM. Det blir det inga problem att ta här. Bolivia har tagit 14 poäng i VM-kvalet, samtliga i den tunna luften i höghöjdsstaden La Paz. På bortaplan har det blivit åtta raka förluster med en målskillnad på 2-22. Uruguay är ett klart bättre lag och får fira avancemanget ihop med sina fans. Ettan är väldigt säker och definitivt det säkraste tecknet i Sydamerika.

Bombspiken! - Belgien
Belgien har ett lag som på allvar kan vara med och slåss om titeln i Ryssland nästa sommar. Även fast de redan är klara defilerar de på hemmaplan mot ett svagt Cypern. Det blir storseger.

Chansningen! - Luxemburg
Efter hemska 0-8 förlusten mot Sverige kommer Luxemburg bli väldigt lågt streckade. För lågt. Det finns mer kvalité i laget än vad som visades i lördags. Skrällen ligger nära till hands.

108 rader
1. Holland - Sverige 1X2
2. Frankrike - Vitryss. 1
3. Luxemb. - Bulgarien 1X2
4. Lettland - Andorra X
5. Portugal - Schweiz 1X
6. Ungern - Färöarna 1
7. Belgien - Cypern 1
8. Estland - Bosnien X2
9. Brasilien - Chile 1
10. Ecuador - Argentina 2
11. Paraguay - Venezuela 1
12. Peru - Colombia 1X2
13. Uruguay - Bolivia 1

1296 rader
1. Holland - Sverige 1X2
2. Frankrike - Vitryss. 1
3. Luxemb. - Bulgarien 1X2
4. Lettland - Andorra 1X2
5. Portugal - Schweiz 1X
6. Ungern - Färöarna 1X
7. Belgien - Cypern 1
8. Estland - Bosnien X2
9. Brasilien - Chile 1
10. Ecuador - Argentina 2
11. Paraguay - Venezuela 1X
12. Peru - Colombia 1X2
13. Uruguay - Bolivia 1Pierre Gasslander Satan vad rätt ute du var! 12 rätt på enkelraden va? Snyggt! Satte du 13 tillslut?

( det gjorde jag..dock tråkig utdelning men ändå http://tipsrobot.se/live/roxkg )

tor 12 okt 19:45